In de 41 jaar dat Subaru in Nederland op de markt is, heeft het Japanse merk vooral naam gemaakt met betrouwbare, praktische auto’s. Modellen als de Legacy, Forester en Outback zijn geroemd om hun bruikbaarheid en veelzijdigheid. Halverwege de jaren negentig kwam daar sportiviteit bij dankzij de legendarische Impreza GT Turbo, die aan de basis stond van Subaru's succesvolle rallywagens. Anno 2015 is er de volledig nieuwe Subaru Levorg, die vanaf oktober in de showroom staat. Dit nieuwe model weet alle bovengenoemde eigenschappen op een unieke wijze te combineren. Maak kennis met de Subaru Levorg, de meest veelzijdige, sportieve stationwagen op de markt.Subaru Levorg: unieke combinatie van sportiviteit en veelzijdigheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Levorg is een unieke auto, door Subaru 'sports tourer' genoemd, in de klasse van de sportieve en zeer ruime stationwagons. De Levorg brengt alles samen dat Subaru aan techniek en kennis te bieden heeft. Centraal in de ontwikkeling van de Levorg stonden drie thema's: allereerst het voldoen aan alle eisen die de bestuurder stelt aan zijn auto. Ten tweede het toepassen van de allermodernste technologieën en ten derde het volledig benutten van alle expertise die Subaru de afgelopen decennia heeft opgebouwd op het gebied van auto's bouwen die voldoen aan de centrale merkwaarde: enjoyment and peace of mind.

De Levorg zet de nieuwe maatstaf op het gebied van design, prestaties, veiligheid en luxe. Zowel het ontwerpteam van Subaru als de technici van het merk zijn ervan overtuigd dat de nieuwste Subaru meer biedt dan de klant verwacht en dat het model het plezier in het hebben van een auto naar een nieuw niveau tilt.

De naam Levorg is een combinatie van de woorden 'Legacy', 'revolution' en 'touring', waarmee Subaru laat zien trots te zijn op de historie van het merk. Tegelijkertijd blijkt uit deze naam dat Subaru niet bang is om revolutionaire technieken toe te passen in een auto die een bestaand segment opnieuw definieert. Dat is de rol die de Levorg speelt in het segment van praktische en toch sportieve stationwagens met bovengemiddeld goede rijeigenschappen.

 

Eigenschappen van de Subaru Levorg

■ Product Concept - “Revolutionaire sports tourer” 

Bij de ontwikkeling van de Levorg koos Subaru voor een geheel nieuwe benadering van de klassieke stationwagen. Het merk noemt de Levorg een sports tourer: een combinatie van rijplezier, veiligheid, comfortabel op lange afstanden en maximale praktische bruikbaarheid.

■ Carrosserievorm Levorg

De praktische eigenschappen van een stationwagen gecombineerd met nog meer ruimte voor alle passagiers om lange reizen extra comfortabel te maken.

 • - Ondanks de afmetingen van een traditionele stationwagen biedt de Levorg de inzittenden een veel ruimer en bijzonder comfortabel interieur.
 • - Jarenlange ervaring met de ontwikkeling van stationwagens en crossovers resulteert in een stijlvolle verschijning met een grote en makkelijk toegankelijke bagageruimte.

■ Ontwerp Levorg - Exterieur

Stijl en functie komen samen in de krachtige lijnen van een sportieve auto en een fraaie, soepel gelijnde stationwagen. Het maakt van de Levorg een revolutionaire sports tourer.

 • - De naar achteren aflopende daklijn van de auto geeft de Levorg een slank silhouet zonder bagageruimte in te leveren. Het stijlvolle en sportieve design past bij de bovengemiddelde prestaties van een sports tourer.
 • - De neus van de Levorg accentueert het dynamische, driedimensionale ontwerp van de voorzijde, waar direct de zeshoekige grille opvalt die alle moderne Subaru's kenmerkt. 'Haviksoog'-koplampen kijken vol zelfvertrouwen vooruit.

■  Ontwerp Levorg - Interieur

Het interieur wordt gekenmerkt door kwaliteit, oog voor detail en optimale ergonomie.

 • - Afwerking met zwarte pianolak, metaalkleurige accenten en subtiele chroomdetails geven het interieur een hoogwaardige, luxe ambiance.
 • - Een overzichtelijk instrumentenpaneel en een perfect afleesbaar 3,5 inch lcd-kleurenscherm zorgen voor een hightech ervaring.
 • - Het subtiel afgeplatte stuurwiel heeft een dynamische uitstraling en geeft de bestuurder een sportief gevoel.
 • - Een groot aantal kleine, maar leuke en nuttige gadgets geven de bestuurder en passagiers bij elke rit weer het gevoel met iets speciaals onderweg te zijn.

Het interieur van de Subaru Levorg wordt gekenmerkt door kwaliteit, oog voor detail en optimale ergonomie.

■ Techniek Levorg - 1,6-liter, direct ingespoten (DIT) boxermotor met turbo

 •  
 • - Nieuw ontwikkelde 1,6-liter boxermotor met directe injectie maakt van de moderne 'downsize'-motor met turbo een fijne, sportieve maar toch zuinige krachtbron.
 • - Voor een lager brandstofverbruik is de motor voorzien van een automatische stop-startfunctie. Het is voor het eerst dat desze voorziening in combinatie met een turbomotor wordt geleverd.

■ Tranmissie Levorg - Lineartronic CVT

 •  
 • - De compacte, lichtgewicht Lineartronic automatische transmissie vond ook zijn weg naar de Levorg. Subaru Intelligent Drive (SI-Drive) staat voor het kiezen van optimale schakelmomenten, waarmee zowel een laag brandstofverbruik als fijne rijeigenschappen gegarandeerd zijn.
 • - Ter aanvulling op het soepele, traploze schakelen van de Lineartronic-automaat, stemt auto-step shift control de schakelmomenten af op de snelheid van accelereren. Het is mogelijk handmatig te schakelen door middel van flippers, waarbij de bestuurder soepel door zes voorgeprogrammeerde verzetten schakelt.

■ Chassis en onderstel Levorg

Chassis en carrosserie zijn extra stevig uitgevoerd om de bovengemiddelde, sportieve rijeigenschappen van de Levorg hand-in-hand te laten gaan met het comfort op lange afstanden.

 • - De vernieuwde en geoptimaliseerde elektronische stuurbekrachtiging zorgt met het verstevigde onderstel en wielophanging voor directe, sportieve rijeigenschappen.
 • - Een klein, afgeplat stuurwiel met extra dikke rand geeft meer gevoel bij het sturen.
 • - Om het comfort op de lange afstand te garanderen zijn vering en demping ontwikkeld om onder alle omstandigheden optimaal te presteren en de sports tourer ongekende rijeigenschappen mee te geven.

■ Veiligheid Levorg

Alle veiligheidsvoorzieningen die Subaru biedt zijn, in lijn met Subaru's 'All-around Safety' filosofie, verbeterd en aanwezig op de Levorg, inclusief een Advanced Safety Package. Voor meer informatie over de nieuwe Subaru Levorg veiligheidssystemen klik hier.

■ Actieve veiligheid Levorg

 •  
 • - Gebaseerd op Subaru's bekende en geprezen Symmetrical All-Wheel Drive systeem, is het Vehicle Dynamics Control systeem op de Levorg verbeterd en afgestemd op zorgeloos rijden onder alle omstandigheden.
 • - Active Torque Vectoring zorgt voor meer grip in bochten.
 • - Emergency Stop Signal laat de remlichten snel knipperen bij plotseling hard remmen, zodat voertuigen achter de Levorg gewaarschuwd worden voor een mogelijk gevaarlijke situatie.

■ Passieve veiligheid Levorg

 •  
 • - Effectief gebruik en meer toepassing van extra rekbaar staal, waaronder staal met een rekkracht van 980 MPa. Dit zorgt voor minder gewicht en meer stevigheid bij zowel frontale als zijdelingse en achterwaartse aanrijdingen.
 • - Zeven airbags zijn standaard in de Levorg, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder. Optimale plaatsing van de airbags in het interieur draagt bij aan een verbeterde bescherming voor alle inzittenden.
 • - Om voetgangers bij een aanrijding zoveel mogelijk te beschermen zijn de motorkap en het front van de auto speciaal ontworpen om de impact zo klein mogelijk te maken. De zijkanten van het motorcompartiment zijn bovendien afgewerkt met absorberend materiaal.
 • - Het toepassen van de boxermotor heeft ook op dit vlak voordelen. Het blok is niet alleen compact, het schuift bij een frontale aanrijding onder de auto, in plaats van dat de motor het passagierscompartiment wordt in gedrukt. Preventieve veiligheid De Levorg is voorzien van het Advanced Safety Package, bestaande uit Subaru Rear View Detection en een High Beam Assist-systeem met automatisch dimmende binnenspiegel. (1) Subaru Rear Vehicle Detection
 • - Blind Spot Detection (BSD) Voertuigen in de dode hoek worden herkend door een radarsysteem waarna de bestuurder gewaarschuwd wordt door middel van een waarschuwingsled in de buitenspiegels. *
 • - Lane Change Assist (LCA) Voertuigen die van achteren snel naderen op een naastgelegen rijstrook worden door de radar gedetecteerd en ook nu wordt de bestuurder door middel van een waarschuwingsled in de buitenspiegels geattendeerd.*

* Wanneer het BSD- of LCA-systeem een voertuig detecteert middels de radar, wordt de bestuurder gewaarschuwd door een knipperend led-lampje in de buitenspiegel als hij van rijstrook gaat wisselen en de richtingaanwijzer gebruikt.

 • - Rear Cross Traffic Alert Bij het achteruitrijden worden van opzij naderende voertuigen door de radar gedetecteerd en klinkt een alarm en gaan de waarschuwingsleds in de buitenspiegels knipperen als een aanrijding dreigt.
 • - High Beam Assist (met automatisch dimmende binnenspiegel) Een camera in de binnenspiegel houdt van achteren naderend en tegemoetkomend verkeer in de gaten en schakelt automatisch het grootlicht uit en dimlicht in als dit noodzakelijk is. Ook het rijden bij nacht wordt comfortabeler door dit systeem doordat een sensor felle verlichting in de binnenspiegel herkent en deze automatisch dimt om verblinding te voorkomen.

Meer weten over de nieuwe Subaru Levorg?

Alle bovengenoemde zaken maken dat de Levorg een belangrijke aanvulling vormt op het Subaru-gamma zoals dat nu in Nederland te koop is. De Levorg 1.6GT Comfort is er vanaf 34.995 euro. Het top of the line-model, de 1.6 GT-S Premium, kost 39.995 euro. Welke versie ook wordt gekozen, de uitrusting is riant met standaard onder meer permanente vierwielaandrijving, CVT, lichtmetalen wielen, led-koplampen, achteruitrijcamera, en licht- en regensensor. De GT-S premium voegt daar nog grotere 18-inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, schuifdak, navigatiesysteem en aluminium pedalen aan toe. De Levorg staat medio oktober bij de Nederlandse Subaru-dealers in de showroom.

Belangrijke specificaties - Subaru Levorg

  Levorg 1.6GT Comfort Levorg 1.6GT-S Premium
Afmetingen (lxbxh) 4.690 x 1.780 x 1.485 mm 4.690 x 1.780 x 1.490 mm 
Wielbasis  2.650 mm  2.650 mm
Motor 1,6-liter, DOHC, 4-cilinder boxermotor met directe benzine-inspuiting en turbo (DIT)  1,6-liter, DOHC, 4-cilinder boxermotor met directe benzine-inspuiting en turbo (DIT) 
Slagvolume 1.600 cm3  1.600 cm3 
Transmissie Lineartronic* Lineartronic*
Aandrijving Symmetrical All Wheel Drive Symmetrical All Wheel Drive
Maximum vermogen 125 kW / 170 pk bij 4.800 – 5.600 tpm 125 kW / 170 pk bij 4.800 – 5.600 tpm
Maximum koppel 250 Nm bij 1.800 – 4.800 tpm 250 Nm bij 1.800 – 4.800 tpm
Bandenmaat 215/50 R17 225/45 R18
Laadruimte 522 – 1.446 liter  522 – 1.446 liter 
Aantal zitplaatsen 5 5

* Lineartronic: Continu Variabele Transmissie (CVT) met volledig elektronische controle

Ga nu naar de Subaru dealer voor meer informatie over de nieuwe Subaru Levorg