Subaru werkt aan een nieuw modulair platform waar alle toekomstige modellen op komen te staan. Ook staan er een grote cross-over en een plug-in hybride op de planning.

Dat meldt Autonews.com. Het nieuwe platform moeten dienen als basis voor alle toekomstige modellen en debuteert op de Impreza voor modeljaar 2017. De 'global architecture' vindt ook zijn weg naar een nieuwe zevenzits cross-over, die je kunt zien als de opvolger van de vorig jaar uit productie genomen Tribeca.

Of die grote SUV ook weer in Nederland in het leveringsgamma zal worden  opgenomen, is de vraag; in drie jaar tijd werden er slechts een handjevol (142 stuks om precies te zijn) van verkocht. In de VS zal meer vraag zijn naar zo'n soort auto. 

Uit de productplanning van Subaru wordt duidelijk dat de vernieuwde Impreza halverwege 2016 wordt gelanceerd, de Tribeca-opvolger staat voor 2017 op de rol, evenals een facelift voor de Forester.

De kalender van 2018 voorspelt opfrissers voor de Outback en Legacy, evenals de komst van een plug-inhybride. Dat wordt geen compleet nieuw model maar een variatie van een bestaand model. Er bestaan al hybrideversies van de XV en Impreza, een plug-in is de volgende stap. Of die ook gebruik gaat maken van een 2,0-liter boxer en elektromotor, is nog niet duidelijk.