• Subaru heeft vandaag op de 88e internationale autotentoonstelling van Genève de Subaru VIZIV Tourer Concept onthuld. Subaru toonde de eerste VIZIV Concept in 2013, waarna het Japanse merk haar toekomstvisie op het gebied van productontwikkeling middels een serie van VIZIV concept cars heeft gepresenteerd.

De naam VIZIV is gebaseerd op de term 'Vision for Innovation'. De VIZIV Tourer Concept is het eerste model uit de VIZIV-serie met de naam Tourer. De auto combineert het plezier om met een auto op stap te gaan met typische Subaru-kenmerken als Symmetrical AWD, een boxermotor en een hoge mate van veiligheid en veelzijdigheid en indrukwekkende prestaties. Al deze elementen zijn al leidend in Subaru’s, maar nog niet eerder in een Tourer verenigd.

In aanloop naar de inzet van steeds meer geautomatiseerde rijtechnologieën zijn in de VIZIV Tourer Concept geavanceerde bestuurderassistentiefuncties aanwezig.

Het bekroonde EyeSight-systeem van Subaru is in de VIZIV Tourer Concept verder doorontwikkeld en wordt gecombineerd met andere systemen die de bestuurder ondersteunen bij het rijden van lange afstanden waardoor deze meer kan genieten van een actieve levensstijl. Subaru wil deze combinatie van systemen verder uitbouwen en ontwikkelt auto's die de merkwaarden ‘plezier en gemoedsrust’ weten te combineren qua ontwerp maar ook als het gaat om technische eigenschappen.

Designkenmerken

Subaru heeft een naam hoog te houden als het gaat om stationwagons (Touring modellen) die bruikbaarheid combineren met superieure rijeigenschappen. Met die insteek is de Subaru VIZIV Tourer Concept ontworpen op basis van de ontwerptaal ‘Dynamic x Solid’. Niet eerder werd deze designfilosofie toegepast op een Tourer-model.

De VIZIV Tourer Concept beschikt over een stoer ogende carrosserie, mede dankzij de naar voren hellende lijnen. De zeskantige grille en de vier bolle spatborden springen direct in het oog en benadrukken zowel de dynamiek van het model als het rijplezier en het gevoel van veiligheid dat de auto biedt.

Met zijn grote bagageruimte biedt de VIZIV Tourer Concept een hoge mate van functionaliteit. Het model combineert de eigenschappen van een Tourer-carrosserie en straalt de typische Subaru-merkwaarden 'plezier en gemoedsrust' uit. De mix van deze  kenmerken sluit aan bij de actieve levensstijl van de bestuurder en passagiers.
 

Advanced Driver-Assist technologieën

Subaru heeft een naam hoog te houden als het gaat om actieve veiligheid en onderdeel van die strategie is de introductie van geavanceerde driver-assist technologieën die gepland staat rond 2020. Deze systemen worden uiteraard gecombineerd met de hoge prestaties van de boxermotor en veiligheid van Subaru’s Symmetrical AWD. Daarmee ontstaat een Sport Tourer die symbool staat voor plezier en gemoedsrust, precies zoals van een Subaru mag worden verwacht.

Permanente doorontwikkeling van EyeSight, Subaru's extra paar ogen dat meekijkt met de bestuurder en ingrijpt wanneer dat nodig is, de radar en het uiterst nauwkeurige navigatiesysteem, laten zien dat Subaru het ultieme niveau van veiligheid nastreeft met als uiteindelijk doel het elimineren van auto-ongelukken.

Belangrijkste specificaties Subaru VIZIV Tourer Concept

Lengte x breedte x hoogte: 4.775 × 1.930 × 1.435 mm

Wielbasis: 2.730 mm

Bandenmaat: 245/40 R20

Aantal zitplaatsen: 4