Digital Radio Nederland, de instantie die digitaal radioluisteren in Nederland moet versnellen, maakt in de Week van de Digitale Radio (van 11 tot en met 15 juni) bekend dat radioluisteren steeds vaker digitaal gebeurt. Subaru levert een belangrijke bijdrage om die groei te bewerkstelligen: alle nieuwe Subaru’s worden vanaf dit jaar standaard geleverd met DAB+. In 2017 was 37% van de nieuw verkochte auto’s in Nederland voorzien van DAB+, zo becijferde Jato Dynamics. Op dit moment luisteren al zo’n twee miljoen Nederlanders naar digitale radio.

 

Digitale radio heeft een grote zenderkeuze, goede vindbaarheid en een kraakheldere geluidskwaliteit als grote voordelen ten opzichte van FM-radio. DAB+ geldt als de opvolger van FM. Subaru sorteert voor op die opvolging door al zijn modellen nu al te voorzien van DAB+. Ook comfort- en veiligheidverhogende zaken als een bluetooth carkit met stuurwielbediening en spraaksturing voor audio en telefonie zijn standaard. Is dat vanzelfsprekend? Voor Subaru wel, bovendien onderstreept het de Safe, Fun, Tough-filosofie van het merk: plezier, veiligheid en duurzaamheid. Bij heel veel andere automerken is DAB+ alleen tegen bijbetaling leverbaar.

Alle Subaru’s beschikken sowieso over een rijke standaarduitrusting. Zo is EyeSight, een van ’s werelds meest uitgebreide en meest bekwame veiligheidssystemen standaard op de Impreza, de XV, de Forester, de Levorg en de Outback. En ook Lineartronic CVT en symmetrische vierwielaandrijving behoren tot de standaarduitrusting. Er is al een Subaru met DAB+, CVT, EyeSight en vierwielaandrijving vanaf € 27.795,-.