De volledig nieuwe Subaru Outback, het vlaggenschip van het Japanse merk, staat eind deze maand bij de dealer. Het model is in drie uitvoeringen leverbaar: Comfort, Field en Premium, de prijzen beginnen bij € 58.995,-. Welke versie ook wordt gekozen, de uitrusting is rijk, de gebruiksmogelijkheden eindeloos en het veiligheidsniveau hoog.

Subaru startte 26 jaar geleden met een veelzijdige en bekwame stationwagon met vierwielaandrijving. Het was het begin van en lange reeks Outback-uitvoeringen en de geboorte van de crossover. Inmiddels dient de zesde generatie Outback zich aan. Het model is nog beter, nog completer en nog veelzijdiger.

Juiste mix
Hoewel meerdere fabrikanten het kunstje van de crossover inmiddels hebben gekopieerd, zijn er maar weinig die zo goed de juiste mix weten te vinden tussen een zeer capabele SUV en een ruime stationwagon met de luxe en het comfort van een auto uit een hoger segment. Bij de volledig nieuwe Outback is die veelzijdigheid nog verder geperfectioneerd, nog beter voelt hij zich thuis in de stad en ver daarbuiten. 

Extra veiligheid
De basis van de nieuwe Outback vormt het in-huis ontwikkelde Subaru Global Platform dat ook voor de Subaru XV en de Forester wordt gebruikt. Voor de aandrijving zorgt een oerdegelijke en krachtige 2,5 liter boxermotor die via een automatische Lineartronic versnellingsbak is gekoppeld aan Subaru’s symmetrische en permanente vierwielaandrijving. Die aandrijving zorgt niet alleen voor optimale grip buiten de gebaande paden, maar ook voor beter stabiliteit in rechte lijn en een neutraler bochtengedrag. Extra veiligheid dus.

Hoog niveau
De veiligheid staat sowieso op een hoog niveau bij de Outback. Onder meer dankzij EyeSight, het camerasysteem dat met de bestuurder meekijkt, waarschuwt voor ongelukken en zelfs ingrijpt. De nieuwe versie interpreteert verkeerssituaties nog beter en heeft inmiddels 11 functies. Nieuw is het Driver Monitoring System dat in de gaten houdt of de bestuurder actief deelneemt aan het verkeer.

Typisch Subaru
Ook het interieur ging op de schop. Het grote 11,6-inch infotainmentsysteem springt het meeste in het oog. Typisch Subaru: hoewel veel ingesteld kan worden via het scherm, zijn essentiële functies voor radio en klimaatregeling via echte knoppen te bedienen. Het dashboard is gemaakt van de mooiste materialen, zodat de Outback ook op dit vlak de vergelijking met een hoger segment prima aankan.

Prijzen
De nieuwe Outback staat eind april bij de dealer. De reeks begint met de € 58.995 kostende Comfort. Nieuw is de Field-versie, die opvalt door zijn zwarte accenten, groene badges en afneembare stoelbekleding met groen stiksel. Hij kost € 60.995,-. De Premium is het topmodel met onder meer nappaleer en een schuifdak. De Outback Premium kost € 65.995,-. Vijf jaar garantie en vijf jaar mobiliteitsservice zijn standaard.