De Final Edition is in beperkte oplage in Europa geïntroduceerd. Autobedrijf van der Ploeg is sinds 1976 de Subaru dealer van Friesland en daarmee de een van de oudste Subaru dealer van Nederland! Als echte liefhebbers van het merk hebben wij nogmaals de kans genomen om een WRX STI Final Edition, welke in zeer beperkte oplage beschikbaar is, aan te schaffen.


Subaru heeft aangekondigd dat de WRX STI het strijdtoneel in Europa gaat verlaten. Een icoon als de WRX STI verdient het om een volwaardig afscheid te krijgen. Dit wordt dan ook gedaan door een unieke en gelimiteerde uitvoering op de markt te introduceren, de Subaru WRX STI Final Edition.
De WRX STI is het iconische model van Subaru, jaren lang werd deze auto gekenmerkt door zijn vele rally successen en rally legendes zoals Colin McRae, Richard Burns en Petter Solberg die deze auto tot het uiterste dreven om het wereld kampioenschap rally te winnen. Met deze successen werd de basis gelegd voor Subaru ´s ultieme sportsedan. Door de jaren heen is deze WRX STI op alle gebieden verbeterd om nog meer gevoel van plezier, beleving en veiligheid over te brengen!

De Final Edition is het meest verfijnde model van de WRX STI wat Subaru op de markt heeft gebracht door de jaren heen. De Final Edition is te herkennen aan het bekende en beroemde uiterlijk, de kleur World Rally Blue en de STI-gouden 19’’ lichtmetalen velgen en de kenmerkende hoge STI-achterspoiler. Rondom de WRX STI is een extra bumperpakket toegevoegd wat deze uitvoering nog sportiever maakt. Om het sportieve karakter ook terug te laten komen in het interieur is de WRX STI voorzien Recaro stoelen en een alcantara sportstuur. Ook aan de kleinste details is gedacht, zo is speciaal voor de Final Edition gekozen voor een unieke pookknop en een rode STI startknop waarbij de 300PK en 407NM sterke boxermotor wordt opgewekt. Deze door een turbo geblazen 2,5-liter boxermotor in combinatie met de 6-versnellingsbak met Driver Controlled Central Differential (DCCD) en SI-Drive zorgt voor de optimale beleving tijdens het rijden. Hiernaast is deze uitvoering aangevuld met een verbeterd onderstel en sterkere remmen met zilver gekleurde Brembo remklauwen, wat zorgt voor een nog beter rijgedrag en een fantastische beleving!Als extra is deze Subaru WRX STI voorzien van een Invidia uitlaatsysteem ( vanaf downpipe tot einddempers ) wat zorgt voor een waanzinnige versterking van de Boxer sound!